گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

مهاجرت به ایستگاه کارگری رسید | کارگران کم‌توقع در تعیین حقوق ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۱۳۷۳۸
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰
مهاجرت به ایستگاه کارگری رسید | کارگران کم‌توقع در تعیین حقوق ۱۴۰۴
نائب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در خصوص تعیین حقوق کارگران در سال آینده توضیحاتی ارائه کرد و گفت: امروز شرایط کارگران مطلوب نیست و مهاجرت بین کارگران افزایش یافته است.

مهران قاسم‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، در خصوص تعیین حقوق کارگران درسال ۱۴۰۴، اظهار کرد: اعتقاد ما براین است که تعیین درصد برای افزایش حقوق قابل قبول نیست چرا که طبق قانون باید بر اساس نرخ تورم هر سال افزایش حقوق داشته باشیم که متاسفانه این کار انجام نشده است.

وی افزود: تقاضای ما برای سال ۱۴۰۴ این است که معیشت کارگر و سبد کالای کارگر را در حد مایحتاج و زندگی عادی نه مرفه، مشخص کنند، از طرفی رئیس جمهور اعلام کردند که با حقوق کمتر از ۲۵ میلیون تومان در تهران نمی‌توان زندگی کرد که این واقعیت است و وضعیت فعلی با حداقل حقوق کارگر سازگار نیست، همچنین وزیر کار رویکرد مطلوبی دارد اما اگر حقوق به درستی افزایش پیدا نکند اتفاقات امسال دومرتبه تکرار خواهد شد، اکنون کارخانجات و مراکز صنعتی به دنبال نیروی کار هستند، نیروی بیکار هم داریم، اما با این میزان حقوق کار نمی‌کنند و به شغل‌های کاذب روی می‌آورند، عملا چرخه صنعت ما به کندی حرکت می‌کند.

نائب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران، ادامه داد: کارفرمایان نیز همین عقیده را دارند و امروز حاضر هستند دوبرابر حقوق قانون کار هم پرداخت کنند، این وضعیت معیشت با این تورم و به طور کلی وضعیت اقتصادی، قابل قبول نیست و از طرفی چرخ صنعت نمی‌چرخد، بنابراین درصد را کنار بگذارند و براساس سبد معیشت حقوق را تعیین کنند، لذا باید به منطقی برسیم که برد_برد برای طرفین باشد. ما مبلغ پیشنهاد ندادیم و درخواست ما تعیین سبد معیشت است که کارگران بتوانند زنده بمانند، امروز کارگران توقع زیادی ندارند.

افزایش حقوق کارگران، اثر تورمی ندارد

قاسم‌پور در ادامه تاکید کرد: سایر کشور‌ها به صورت فصلی حقوق را تعیین می‌کنند، اما ما یکبار در سال حقوق و دستمزد تعیین می‌کنیم در حالی که قیمت کالا‌ها هر روز در حال افزایش است، اما نکته جالب توجه این است که تاثیر افزایش حقوق کارگران در سبد تولید، بسیار اندک است و اینکه برخی می‌گویند افزایش حقوق بر افزایش قیمت محصول تاثیرگذار است، تاثیر اندکی است و اثر تورمی خاصی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه اگر سال آینده همین اوضاع ادامه پیدا کند، نیروی کار نخواهیم داشت، گفت: اگر کسی توان داشته باشد از کشور خارج می‌شود یا به مشاغب کاذب روی می‌آورد، امروز مهاجرت به کارگران هم رسیده و نیرو‌های ماهر و متخصص ما در صنعت در کشور‌های حاشیه خلیج فارس مشغول می‌شوند.

رئیس کانون انجمن‌‌های صنفی کارگری خراسان رضوی، با بیان اینکه، ما با صنعتگران و تولیدکنندگان مشکلی نداریم و امروز داریم به توافق می‌رسیم، گفت: مشکل ما این است که دولت یک پیمانکار بزرگ است و زمانی که وسط بازی قرار می‌گیرد حرف ما و کارفرما را نمی‌شنود، چون خود یک کارفرمای بزرگ است و اتفاقاتی می‌افتد که منطق سه‌جانبه‌گرایی انجام نمی‌شود.

در نهایت چه کسی ضرر می‌کند؟

قاسم‌پور با بیان اینکه در نهایت متضرر اصلی دولت است، گفت: این نوع تعیین حقوق به کل جامعه و درآمد جامعه آسیب می‌زند، هرچقدر این چرخه معیوب جلوتر می‌رود نتیجه بیشتری می‌گذارد و امروز دولت هم ضرر می‌کند چرا که کیفیت کارآرایی، تولید ملی، اشتغال و... کاهش می‌یابد.

چه‌خبر از اشتغال اتباع

وی در خصوص اشتغال اتباع در مشهد، گفت: کارفرمایان علاقه‌مند هستند که از کارگران اتباع استفاده کنند و ما در پی اشتغال نیرو‌های داخلی هستیم، از اوضاع راضی نیستیم به دنبال کاهش اشتغال اتباع هستیم، امروز در برخی حرفه‌های خاص مانند صنعت طلاسازی، کفش و... دنبال این هستیم که بیشتر نیروی ایرانی کار کنند و توانستیم صدور مجوز‌ها را کاهش دهیم که بیشتر در کار‌های معمولی از دوستان استفاده کنیم که در مشاغل تخصصی‌تر نیروی کار خودمان رشد کنند.

رئیس کانون انجمن‌‌های صنفی کارگری خراسان رضوی در ادامه تاکید کرد: مشهد به علت هم‌مرز بودن با افغانستان با این چالش روبه‌رو است، علاقه‌مند به اشتغال آنها هستیم، اما به طوری که به نیروی کار ما آسیب نزند و حساسیتی در حرفه‌ای ایجاد نشود، اما به هرحال اولویت با نیروی ایرانی است.

مدیریت تامین اجتماعی مدیریت اقتصادی کامل نیست

قاسم‌پور در خصوص آینده کارگران، اظهار کرد: کارگران از درآمدی که دارند برای بیمه و تامین اجتماعی پرداخت می‌کنند، به دنبال این هستیم که در نهایت آن به دست کارگران برسد تلاش هم می‌کنیم، اما محقق نمی‌شود سازمان تامین اجتماعی و شستا پارکینگ سیاسیون دولت‌ها شده است که به هرحال اندوخته بازنشستگی کارگران است، اما کارگران در دوران بازنشستگی هم اوضاع خوبی ندارند، مدیریت تامین اجتماعی مدیریت اقتصادی کامل نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->